آبشار شيخ علي خان در شهرستان كوهرنگ ـ چلگرد واقع در ۹۲ كيلومتري شهركرد قرار دارد. اين آبشار در نزديكي روستايي به همين نام قرار دارد.
در فصل بهار در هر جاي اين استان قدم بگذاريم چشمه ها و آبهاي جاري را خواهيم ديد كه منظره بكر اين جا را بسيار ديدني تر كرده اند.
در اين استان شايد ساختمانها و مصنوع هاي دست ساخت باشكوهي وجود نداشته باشد و از اين نظر فقير باشد ولي طبيعت بسيار زيبايي دارد كه قدم زدن در آن روح و جان آدمي را جلا و صفا مي دهد ...
يكي از اين مكان هاي زيبا آبشار شيخ علي خان و دشت و تپه هاي اطراف آن مي باشد كه در اين فصل عشاير بختياري در آنجا براي چندي اطراق مي كنند واگر كسي از آنجا ديدن كند با سياه چادرهاي عشاير نيز روبرو خواهد شد.
منابع:
در فاصله 25 كيلومتري چلگرد در نزديكي روستاي شيخ عليخان، يكي از نادرترين و اعجاب انگيزترين غارهاي منطقه به نام غار يخي چما با قنديل هاي فراوان يخي واقع شده است. از زير يخ هاي اين غار، چشمه اي با آب سرد در جريان است كه نهايتا به سد كوهرنگ مي ريزد. قرار گرفتن در دره هاي عميق و انباشت حجم برف هاي چندين ساله در اين مكان سبب شده قنديل هاي يخ و توده هاي عظيم برف به صورت دائمي و در تمام فصول سال باقي بمانند.
منبع:
www.tebyan-chb.ir
تونل كوهرنگ تونلي است كه براي انتقال آب رود ماربر (آب كوهرنگ) به زايندهرود در نزديك شهر چلگرد در استان چهارمحال و بختياري در ايران ساخته شده است. از نخستين تونل كوهرنگ در سال ۱۳۳۲ بهرهبرداري شد. در دهه ۱۳۵۰ تونل دوم و در دهه ۱۳۷۰ سومين تونل كوهرنگ به بهرهبرداري رسيد.
آب كوهرنگ يكي از سرچشمههاي كارون بود. پيوستن آن به زايندهرود بخاطر نزديكي سرچشمه اين دورود از گذشته در نظر بوده است. در ۹۹۶ ه.ق. شاه طهماسب اول ماموريت پيوستن اين دو رود را به ميرفضلالله شهرستاني حاكم اصفهان سپرد. قرار بود كه با كندن مسيري در كوه كاركنان اين كار انجام شود. ولي بخاطر تحولاتي اين كار به سرانجام نرسيد.
در دوره شاه عباس اول نيز كوششي شد و آن نيز ناتمام ماند. در مهر ماه ۱۳۲۷ كار احداث تونل كوهرنگ آغاز شد و در مهرماه ۱۳۳۲ به بهرهبرداري رسيد.
چشمه ديمه در منطقه كوهرنگ در مجاورت روستايي به همين نام كه اهالي آنرا به كيكاووس از قهرمانان شاهنامه نسبت مي دهند قرار دارد .
اين چشمه سر چشمه ي اصلي زاينده رودقبل ازايجاد تونل هاي كوهرنگ و در 12 كيلو متري چلگرد در مجاورت روستاي ديمه واقع شده و تا مركز استان 85 كيلو متر فاصله دارد آب اين چشمه از گوارا ترين آبهاي جهان است و خواص درماني نيز دارداز جمله جلوگيري از پوسيدگي دندان و درمان سنگ كليه .
اين مكان به دليل دارا بودن فضاهاي سرسبز و خرم و راه دسترسي آسفالته و سرويس بهداشتي و سكوي نشيمن اطراف خود از دير باز به عنوان يكي از تجمع گاه هاي ايلات و عشاير بختياري و گردشگران شناخته شده است .
مناظر زيب و چشمگير و فضاسازي اطراف چشمه ، اين مكان را در رديف زيباترين گردشگاههاي شهرستان كوهرنگ قرار داده است.
منبع:www.beytoote.com
شهرستان كوهرنگ يكي از شهرستانهاي استان چهارمحال بختياري است . جمعيت اين شهرستان ۲۵.۵۵۲ نفر بوده (برآورد ۱۳۸۳) و داراي يك بخش و پنج دهستان است.فرهنگ، گويش وموسيقي مردم كوهرنگ بختياري ميباشد .بافت قالي وقاليچههاي بختياري كم وبيش درسطح شهرستان كوهرنگ مرسوم است .
با كليك بر روي لينك هاي زير عكس هاي ديني ديگري از طبيعت زيباي كوهرنگ را ببينيد
تونل آب گوهرنگ در استان چهار محال و بختياري
طبيعت بهاري گوهرنگ در چهار محال و بختياري
تفريح گردشگران در طبيعت بهاري گوهرنگ در استان چهار محال و بختياري
طبيعت بهاري گوهرنگ در چهار محال و بختياري
آبشار شيخ عليخان در منطقه كوهرنگ چهار محال و بختياري
گردشگران در كنار آبشار شيخ عليخان در منطقه كوهرنگ چهار محال و بختياري
طبيعت بهاري كوهرنگ در استان چهار محال و بختياري